Rakennusalan haasteet näkyvät erityisesti laskujen keskikoossa


PURO Financen vuoden ensimmäinen puolisko pysyi tasaisena, suurin kasvuvauhti on hieman taittunut. Syy sille näkyy selvästi: rakennusalan ja teollisuuden yritysten laskutus on pienentynyt selvästi. Laskujen määrän kehitys on jatkunut positiivisena, mutta laskujen keskikoko on pienentynyt selvästi.

Laskurahoituksen kysyntä on hiljaisemmista ajoista huolimatta kasvanut. PURO on saanut vuoden ensimmäisen puoliskon aikana uusia asiakkaita peräti 215 kappaletta. Tämä ylittää selvästi edellisen vuoden vastaavan luvun. Taloudellisesti haastavammat ajat näkyvät rahoitusta hakevien yritysten tilanteessa, olemme nimittäin joutuneet tekemään selvästi aiempaa enemmän hylkääviä luottopäätöksiä asiakkaiden heikon taloudellisen aseman vuoksi.

Lukujen valossa PUROn kannalta on erityisen positiivista, että aktiivisten asiakkaiden määrä on jatkanut positiivista kehitystään ja PUROn rahoitusportfolio on entistä laajempi ja hajautetumpi. Tämä näkyy myös riskitasossa, joka on saatu pidettyä hyvällä tasolla. Onnistuneen riskienhallinnan myötä myös tulos on saatu pidettyä hieman viime vuotta paremmalla tasolla, vaikka rahoituskustannuksissa on kohonneen korkotason myötä tapahtunut myös nousua.

PURO teki H1/2023 pienen osakeannin oman pääoman vahvistamiseksi. Oma pääoma on tämän myötä vahvistunut noin 1,2 miljoonalla eurolla.  


Ruotsin liiketoimintaan sekä luottovakuutuksiin ennustetaan kasvua loppuvuoden aikana 


Vaikka kesäkuun laskutusvolyymit ennustavat pientä kasvua myös Suomen liiketoiminnoille, isompaa kasvuloikkaa odotetaan varsinkin Ruotsin liiketoiminnalta. Toistaiseksi valtaosa laskutuksesta, on tullut nimenomaan Suomesta, mutta Q3 alkavan merkittävän kumppanin myöstä odotamme myös Ruotsin liiketoimintojen nostavan päätään.

Iso muutos viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna on tapahtunut luottovakuutuksen kysynnässä ja näitä on otettu moninkertaisesti viime vuoteen verrattuna, vaikka luottovakuuttajat ovat selvästi kiristäneet linjaansa sen suhteen. Esimerkiksi rakennusalalle luottovakuutuksia on tällä hetkellä vaikeampi saada kuin aikaisemmin.
Tästä huolimatta uskomme luottovakuutuksen myynnin pysyvän vahvana loppuvuoden aikana. Tämä pienentää asiakkaidemme luottoriskiä selvästi ja sen myötä parantaa välillisesti myös PUROn riskiasemaa.


PURO Finance avainluvut H1 2023 


  • Liikevaihto 2,7 miljoonaa euroa, kasvua 30 % edellisvuodesta 
  • Asiakasmäärä 914 (H1/2022 680) 
  • Rahoitetun laskutuksen määrä 216 miljoonaa euroa, kasvua 20 % edellisvuodesta 
  • Tulos ennen veroja 166 tuhatta euroa, kasvua 61 % edellisvuodesta 
  • Huonosti suoriutuvat saamiset 0,9 % lainakannasta (Bad debt ratio) 


Lue koko osavuosikatsaus PURO Q2 Interim report 2023


PURO Finance Oy 


Lisätietoja: 

Junno Roine, CEO, junno@puro.finance, puh. +358 50 522 6037 

Juho Väinölä, CFO, juho@puro.finance, puh. +358 50 573 6427 


Lue aikaisemmat osavuosikatsauksemme Sijoittaja-sivultamme!


----- 


PURO Finance on suomalainen fintech-yhtiö, joka on erikoistunut factoring- eli laskurahoitukseen. PUROn tekeminen pohjaa ensiluokkaiseen teknologiaan ja digitaalisiin prosesseihin. Tavoitteenamme on tarjota yhdessä kumppaniemme kanssa luotettava ja vaivaton laskusaatavien rahoituspalvelu, joka yhdistää asiakkaiden laskutuksen, rahoituksen, luottovakuutuksen, perinnän ja kirjanpidon. 


Laskurahoitus on keskeinen osa yrityksesi kassan- ja riskienhallintaa. Palvelu sopii yrittäjille ja pienille sekä isommille yrityksille. Palvelun käyttöönotto on helppoa ja nopeaa, sekä parantaa yrityksen kassanhallintaa ja antaa yrittäjälle mahdollisuuden keskittyä omaan ydintekemiseen ja liiketoiminnan kasvattamiseen. 


Tuotteitamme voi saada useammalla brändinimellä; Kassaturva (Procountor, Isolta ja Ecom), POP Pankin Laskuraha ja PURO Financen Laskurahoitus. Laskurahoituksen avulla saat rahat laskusta heti tilille eikä palvelumme sisällä piilokuluja. Palvelumme perusta on helppous ja joustavuus. Yrityksemme on tunnettu lämpimästä asiakaspalvelusta. Tervetuloa asiakkaaksemme!